Home TEDx Talks Filmska priča | Karla Lulić | TEDxKoprivnicaLibrary

Filmska priča | Karla Lulić | TEDxKoprivnicaLibrary

16
0

Umjesto da vas gnjavim filmskim jezikom, gnjavit ću vas jednom filmskom pričom. U mojoj priči, kao i u svakom dobrom filmu, ima napetosti, nešto drame, malih doza crnog humora, ponekog dijaloga koji priča o smislu života, a možda, iako ne mogu obećati, bude i koja suza na kraju. Scenaristica, redateljica i filmska producentica – magistrirala „Filmsku i TV produkciju“ na Sveučilištu Sorbonne u Parizu. Pokretačica je Dobrog filma, prve producentske kuće sa sjedištem u Koprivnici posvećene proizvodnji dobrih filmova.

Njen debitantski kratkometražni film „U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga“, s Goranom Navojcem u glavnoj ulozi, doživio je svjetsku premijeru u Los Angelesu te je nagrađen na filmskom festivalu u Rimu, a i prvi je kratkometražni film u povijesti Pulskog filmskog festivala prikazan u Areni na otvorenju pred preko 5000 gledatelja, te je još uvijek u festivalskoj distribuciji. Trenutno završava svoj drugi kratkometražni film, a razvija i dva dugometražna igrana filma u sklopu producentske kuće Dobar film.

Bila je asistentica savjetnice za scenarij na Mediteranskom institutu u Grčkoj, a radila je i kao Voditeljica istraživanja, razvoja i on-air promocije na Novoj TV, te kao asistentica produkcije za parišku producentsku kuću Clandestine films. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at https://www.ted.com/tedx

Loading...