Home TEDx Talks Dels contes de fades a la violència de gènere. | Neus...

Dels contes de fades a la violència de gènere. | Neus Oliveras | TEDxTarragona

4
0

Erradicar la violència de gènere és un dels reptes del nostre temps i cal trobar les arrels profundes que la provoquen. La construcció de la identitat dels gèneres comença molt molt aviat, de ben petits.
I els exemples, representacions i imatges que anem rebent ens influiran de forma determinant en l’etapa adulta.
Canviar aquesta seqüència és un primer pas per acabar amb la violència de gènere.

Neus Oliveras Jané va néixer a La Roca del Vallès, es va llicenciar en Dret a Barcelona i es va doctorar a la Universitat Rovira i Virgili, on imparteix docència com a professora de Dret Constitucional des de fa més de 25 anys. Quan estava com a estudiant Erasmus a Essex, va descobrir que existien els estudis de gènere; aquella llavor va germinar al cap dels anys i actualment la seva vida professional gira a l’entorn de la igualtat de gènere. Creu que una de les bases fonamentals per aconseguir una societat igualitària i sense violència de gènere és l’educació, però que no podem deixar la càrrega de transformar la societat només als infants, sinó que ens hi hem d’implicar totes i tots; per això, compagina la seva recerca i docència amb la divulgació i la conscienciació.

Neus Oliveras Jané va néixer a La Roca del Vallès, es va llicenciar en Dret a Barcelona i es va doctorar a la Universitat Rovira i Virgili, on imparteix docència com a professora de Dret Constitucional des de fa més de 25 anys. Quan estava com a estudiant Erasmus a Essex, va descobrir que existien els estudis de gènere; aquella llavor va germinar al cap dels anys i actualment la seva vida professional gira a l’entorn de la igualtat de gènere. Creu que una de les bases fonamentals per aconseguir una societat igualitària i sense violència de gènere és l’educació, però que no podem deixar la càrrega de transformar la societat només als infants, sinó que ens hi hem d’implicar totes i tots; per això, compagina la seva recerca i docència amb la divulgació i la conscienciació. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at https://www.ted.com/tedx

Loading...